VABILO - ODPRTJE RAZSTAVE IZBRANIH DEL NATEČAJA 2019

3. LENARTOVA PREPLETANJA »Les v podobi časa«

 Shrani/natisni: Vabilo Lenartova prepletanja  3

 

Kulturno društvo likovnih ustvarjalcev GAL vabi na odprtje razstave  ki bo v petek, 4. 10. 2019, ob 18. uri, v prostorih društva GAL in Medgen hiše Rečica ob Savinji. Razstavo bo odprla Ana Nuša Rebernik, županja Občine Rečica. Glasbeni program: Učenci Šole harmonike Primoža Zvira. Razstava bo na ogled do 5. 11. 2019, vsak torek med 16. in 19. uro ter vsak delovnik, med 9. in 13. uro, v času uradnih ur Medgen borze.

 

Les v podobi časa

Pri ocenjevanju likovnih del je mogoč zdrs v arbitrarnost in subjektivnost, še toliko bolj, kadar je v komisiji, ki presoja likovno kvaliteto le ena oseba. Da bi se izognil tej nevarnosti, sem se v iskanju kvalitete držal naslednjih želenih lastnosti del: izvirnosti likovnega izraza ter izvirnosti in uspešnosti rešitve zastavljenega likovnega problema.

Izbirati najboljša dela iz množice kvalitetnih del ni enostavno, saj je razumljeno, da je želja večine ustvarjalcev po pozitivni afirmaciji močna, zavrnitev pa boleča ali najmanj zoprna. Imejmo v mislih, da je lahko zavrnitev za ustvarjalni proces dolgoročno koristnejša, saj nas sili v dodatno poglabljanje, eksperiment in delovno disciplino.

Stojan Knežević, univ. dipl. akademski slikar

 

Razstavljajo:

Erna ACMAN, Dragica BENČIČ, Bojana BENČINA, Blanka BOŽIČ, Milojka BREČKO, Majda DRNOVŠEK, Branka ERMENC, Marjeta GORŠE, Danica JANŽOVNIK, Jožica JERAJ, Vinko JERAJ, Zvezdana KRALJ, Mirjana LILIĆ JUŽNIČ, Darinka MAROLT, Leopold METHANS, Špela OREŠNIK, Frančiška PEVEC, Anka RAKUN, Irena REMIC, Oskar SOVINC, Emil ŠKRBEC, Marjeta ŠPEC, Franica ŠPORN, Lidija TAMŠE, Irena TRATNIK, Željko VERTELJ, Vincenc VIPAVC, Simona ZADRAVEC, Branko ŽELEZNIK, Kaja ŽELEZNIK, Marjeta ŽELEZNIK.

 

Čestitke nagrajencem, vsem udeležencem 3. Lenartovih prepletanj pa želim uspešno bodoče likovno ustvarjanje.

 

KDLU GAL Rečica ob Savinji

 

 

 

 

VABILO K SODELOVANJU - zaključeno

 

3. LENARTOVA PREPLETANJA »Les v podobi časa«

Petek, 4. oktober 2019, Rečica ob Savinji 

 

 

Pozdravljeni likovniki in likovnice 

 

V KDLU GAL Rečica ob Savinji vabimo slikarje, kiparje in druge ustvarjalce v likovni umetnosti k sodelovanju na razstavi 3. Lenartova prepletanja, ki bo v petek, 4. oktobra 2019, v prostorih KDLU Gal in Medgen borze na Rečici ob Savinji, na temo »Les v podobi časa«. 

 

Drevo simbolizira življenje, nudi zatočišče, daje hrano in gozdovi so pljuča planeta. Daje nam les, dragocenost vseh civilizacij. Les je sopotnik v življenju človeka. Z njim sobivamo in ga uporabljamo. Bil je prvi naravni material s katerim je človek ustvarjal temelje civilizacije. Prvo orodje, prvo kurišče, mostišča in mesta na hrastovih kolih, prvo kolo, sulica, posoda... V boju s plastiko predstavlja les dobrino prihodnosti. Likovnemu ustvarjalcu tema ponuja veliko možnosti, kaj ste ali boste upodobili prepuščamo vam samim. 

 

Dela so lahko abstraktna, realistična, v tehniki kolaža, grafike, akvarela, v lesu, glini, kamen, mozaik, tempera ... dovoljeno je kombiniranje različnih materialov. Delo mora biti avtorsko, ne starejše od treh let, nikoli razstavljeno na Rečici ob Savinji in ustrezno opremljeno za razstavo (neprimerno opremljena ne bomo razstavili). Stranica dvodimenzionalnega nosilca z okvirjem ne sme presegati 70 cm in ne sme biti manjša od 40 cm. Pri trodimenzionalnih delih pa ne sme presegati velikosti 30 x 30 x 50 cm in teže 5 kg. 

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vsak avtor lahko prijavi 1 delo.

Rok za prijavo je 12. september 2019.

Do navedenega datuma pošljite izpolnjeno prijavnico in fotografijo dela (brez ozadja). Delo na fotografiji mora biti identično originalu. Če je delo trodimenzionalno naj bo prikazano z različnih zornih kotov (vsaj treh). Fotografije naj bodo primerne za objavo v katalogu (300 dpi). 

S poslano prijavnico se strinjate z razpisnimi in razstavnimi pogoji. Prosim upoštevajte vse postavke v prijavnici, tudi opis dela in kratek življenjepis, zaradi izdaje kataloga. 

 

Natisni/shrani: Prijavnica-3. Lenartova prepletanja 2019

 

Natisni/shrani: Vabilo-3. Lenartova prepletanja 2019

________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Na podlagi fotografij bo strokovna komisija izbrala dela za razstavo. O izboru del vas bomo obvestili 19. 9. 2019. Delo, ki bo izbrano mora avtor dostaviti najkasneje do 25. 9. 2019 na sedež društva KDLU GAL, Rečica 61, 3332 Rečica ob Savinji. V primeru, da delo pošljete po pošti, naj bo ustrezno zaščiteno, v ustrezni embalaži in pripravljeno za ponovno pakiranje in pošiljanje, strošek vračanja dela po razstavi bremeni avtorja. 


Med izbranimi deli bo strokovna komisija izbrala tri dela za častna priznanja, avtorji prejmejo tudi nagrado. Priznanja in nagrade bomo podelili ob odprtju razstave. 

 

Z razstavo bomo sodelovali ob tradicionalni prireditvi občine Rečica ob Savinji, ki jo prvo nedeljo v oktobru, letos je to 6. 10. 2019, pripravljajo člani Turističnega društva Rečica ob Savinji, tradicionalni Lenartov sejem. V primeru slabega vremena, TD prestavi dogodek za en teden, razstava pa je v tem času še odprta. 

 

Otvoritev razstave "3. Lenartova prepletanja": V petek 4. 10. 2019, ob 18 uri, v prostorih Medgen borze. Dela bodo na ogled do 5. 11. 2019. 

 

Dela v času »gostovanja« ne bodo zavarovana, bodo pa pod nadzorom, zagotavljamo pa vam, da bomo z njimi ravnali spoštljivo in odgovorno. 

 

Vljudno vabljeni

 

 

KDLU GAL Rečica ob Savinji

KONTAKT

 

Zveza likovnih društev Slovenije

Trg svobode 11 A
1420 Trbovlje

 

Predsednica: Klavdija Sitar

E -naslov:  klavdija@aries.si

​Tel. št.: 041 725 117

  • Facebook

FIND​ US

© 2023 by  ZLDS. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now