4. LENARTOVA PREPLETANJA 2020 - »V dvoje«

Updated: Jun 14

Pozdravljeni likovniki, likovnice

v KDLU GAL Rečica ob Savinji vabimo slikarje, kiparje in druge ustvarjalce v likovni umetnosti k sodelovanju na razstavi 4. Lenartova prepletanja, ki bo v petek, 2. oktobra 2020, v prostorih KDLU Gal in Medgen borze na Rečici ob Savinji, na temo »V dvoje«.

Rok za prijavo: 11. september 2020.

Vsak avtor lahko prijavi 1 delo!

Prijavnico in fotografijo dela pošljite na: e-naslov galkdlu@gmail.com

(več informacij na tel. 041 672 373).


Izkušnje kažejo, da so vse stvari v življenju v dvoje lepše, lažje. V dvoje nosi globok pomen in edinstvenost dvojine, ki nas Slovence loči od drugih narodov. Veliko stvari, ki nas obkroža, se pojavlja v dveh skrajnostih: jutro – večer, svetloba – tema, dan – noč, žalost – veselje, plus – minus, jin – jang, dobro – slabo, ljubezen – sovraštvo, jeza – sreča, rojstvo – smrt, ... in še bi lahko naštevali. Naj vas našteti pari spodbudijo k razmišljanju in iskanju novih velikokrat zanemarjenih besednih iger, vizualnih učinkov,...., ki nas obdajajo. Likovnemu ustvarjalcu tema ponuja veliko možnosti, kaj ste ali boste upodobili prepuščamo vam.

Dela so lahko: abstraktna, realistična,.. v tehniki kolaža, grafike, akvarela, v lesu, glini, kamen, mozaik, tempera, ...dovoljeno je kombiniranje različnih materialov. Delo mora biti avtorsko, ne starejša od treh let, nikoli razstavljeno na Rečici ob Savinji in ustrezno opremljeno za razstavo (neprimerno opremljena ne bomo razstavili). Stranica dvodimenzionalnega nosilca z okvirjem ne sme presegati 70 cm in ne sme biti manjša od 40 cm. Pri trodimenzionalnih delih pa ne sme presegati velikosti 30x30x50 cm in teže 5 kg.

Vsak avtor lahko prijavi 1 delo. Rok za prijavo: 11. september 2020. Do navedenega datuma pošljite izpolnjeno prijavnico in fotografijo dela (brez ozadja). Delo na fotografiji mora biti identično originalu. Če je delo trodimenzionalno naj bo prikazano z različnih zornih kotov (vsaj treh). Fotografije naj bodo primerne za objavo v katalogu (300 dpi). S poslano prijavnico se strinjate z razpisnimi in razstavnimi pogoji. Prosim upoštevajte vse postavke v prijavnici, tudi opis dela in kratek življenjepis, zaradi izdaje kataloga.

Na podlagi fotografij bo strokovna komisija izbrala dela za razstavo. O izboru del vas bomo obvestili: 18. 9. 2020. Delo, ki bo izbrano mora avtor dostaviti najkasneje do 26. 9. 2020, na sedež društva KDLU GAL, Rečica 61, 3332 Rečica ob Savinji. V primeru, da delo pošljete po pošti, naj bo ustrezno zaščiteno, v ustrezni embalaži in pripravljeno za ponovno pakiranje in pošiljanje, strošek vračanja dela po razstavi bremeni avtorja. Med izbranimi deli bo strokovna komisija izbrala 3 dela za častna priznanja, avtorji prejmejo tudi nagrado. Priznanja in nagrade bomo podelili ob odprtju razstave.

Z razstavo bomo sodelovali ob tradicionalni prireditvi občine Rečica ob Savinji, ki jo prvo nedeljo v oktobru, letos je to 4. 10. 2020, pripravljajo člani Turističnega društva Rečica ob Savinji, tradicionalni Lenartov sejem. V primeru slabega vremena, TD prestavi dogodek za en teden, razstava pa je v tem času še odprta.

Otvoritev razstave - 4. Lenartova prepletanja: V petek, 2.10.2020 ob 18 uri, v prostorih Medgen borze. Dela bodo na ogled do 5. 11. 2020. Dela v času »gostovanja« ne bodo zavarovana, bodo pod nadzorom, zagotavljamo pa vam, da bomo z njimi ravnali spoštljivo in odgovorno.

Vljudno vabljeni

KDLU GAL Rečica ob Savinji


Shrani/Natisni

Vabilo k sodelovanju 4Lenartova preplet


Prijavnica na razstavo 4Lenartova prepl


0 views

KONTAKT

 

Zveza likovnih društev Slovenije

Trg svobode 11 A
1420 Trbovlje

Predsednica: Blanka Božič

Tel. št: 041 672 373

E-naslov: blanka.bozic@telemach.net

  • Facebook

Kontakt za objavo dogodkov: 

zld.slovenija@gmail.com

LOKACIJA

© 2023 by  ZLDS. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now