OSNOVNI PODATKI

 

ZVEZA LIKOVNIH DRUŠTEV SLOVENIJE
Trg svobode 11 A
1420 Trbovlje

 

Matična št.: 1206214
Davčna št.: 79389384

 

TR: SI56 0208 3005 1981 211 (NLB d. d., Ljubljana)


Zastopnica: Blanka Božič
Kontaktna št.: 041 672 373
E-naslov: blanka.bozic@telemach.net

 

E-naslov za objavo dogodkov: zld.slovenija@gmail.com

PREDSTAVITEV ZLDS

 

Zveza likovnih društev Slovenije (ZLDS) je bila ustanovljena leta 1998 z namenom širjenja in razvoja ljubiteljske likovne dejavnosti na višjo kakovostno raven, s skrbjo za razvoj ljubiteljskih likovnikov v celovite umetniške osebnosti. Članstvo v zvezi je prostovoljno - na osnovi pristopne izjave. Prav tako lahko vsako društvo izstopi iz članstva po predhodnem pismenem obvestilu. Na državnem nivoju je to edina zveza, ki povezuje likovna društva v Sloveniji. Trenutno je aktivnih 26 društev, kljub temu, da je likovnih društev in sekcij več kot 40.

Glavni namen delovanja zveze je v medsebojnem sodelovanju, povezovanju, informiranju, izobraževanju, strokovnem usposabljanju in tekmovanju. Prav v tem duhu je leta 1999 tedanji predsednik Zveze likovnih društev Slovenije, pokojni mag. Lojze Capuder, zasnoval tekmovanje za "ZLATO PALETO". Projekt Zlata paleta je v Sloveniji edino tovrstno tekmovanje za ljubitelje likovne umetnosti. Tekmovanje poteka že 20 let in temelji na osnovnih akterjih likovnega snovanja, članih likovnih društev in skupin, njihovih akademsko izobraženih mentorjih in likovnih kritikih, ki s svojim strokovnim znanjem omogočajo kakovostno realizacijo tudi v obliki strokovnih žirij in večstopenjske strokovne selekcije likovnih del za razstave, vse do podelitve najvišjih priznanj ZLDS za najboljše likovne dosežke v tekočem letu.

Projekt Zlata paleta poteka v okviru štirih tematskih razstav in zaključne prireditve, ki poteka v Trbovljah. Vsa društva imajo tako dano možnost, da se prijavijo za organizacijo in izvedbo tematske razstave in s tem spodbujajo promocijo svojega društva in kraja. Na vsaki tematski razstavi oddana dela ocenjuje tri-članska strokovna komisija oz. žirija, ki jo sestavljajo magistri umetnosti,  akademski slikarji in kiparji, profesorji likovne umetnosti, umetnostni zgodovinarji, diplomirani slikarji in profesionalni fotografi. 

 

 

CERTIFIKAT KAKOVOSTI 
je izkaznica kakovosti umetniškega likovnega izdelka v obliki razpoznavne listine, ki ga spremlja v javnem prometu, in žiga z evidenčno številko certifikata, ki se vtisne na hrbtni strani likovnega dela in vpiše v evidenčno knjigo certifikatov, ki jo vodi Zveza likovnih društev Slovenije.
 
ZLATA PALETA 
je najvišje priznanje Zveze likovnih društev Slovenije za kakovost likovne ustvarjalnosti, ki jo strokovna komisija izbere izmed del, verificiranih s certifikatom. Avtor prejme Diplomo in simbolno plaketo »Zlata paleta«. Poleg zlate plakete “Zlata paleta” se podeli še srebrno in bronasto plaketo.
Zveza likovnih društev Slovenije poleg projekta "ZLATA PALETA" organizira tudi:                                                            
"TABOR" , ki se ga lahko udeležijo tudi posamezniki, ki niso včlanjeni v nobeno društvo. Tudi ta projekt pridobiva na pomenu in ima svoj prostor v koledarju likovnih prireditev v Sloveniji.                                                                                                                                                 
 

KONTAKT

 

Zveza likovnih društev Slovenije

Trg svobode 11 A
1420 Trbovlje

Predsednica: Blanka Božič

Tel. št: 041 672 373

E-naslov: blanka.bozic@telemach.net

  • Facebook

Kontakt za objavo dogodkov: 

zld.slovenija@gmail.com

LOKACIJA

© 2023 by  ZLDS. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now