UTRINKI IZ OTVORITVE RAZSTAVE – Tabor 2019 Metlika

Otvoritev z ogledom razstave likovnih in fotografskih del je potekala od 14. 8. 2019, ob 18. uri, v Ganglovem razstavišču v metliškem gradu, v Beli krajini. Prireditev je s pozdravnim govorom odprl predsednik Društva likovnikov Trebnje, Brane Praznik, ki je hkrati podelil tudi priznanja za sodelovanje in kataloge.

Razstavljena dela so nastala na 9. taboru ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije, ki je potekal v Metliki v okviru mednarodnih poletnih kulturnih prireditev »Pridi zvečer na grad«, v organizaciji Društva likovnikov Trebnje, pod okriljem  Zveze likovnih društev Slovenije (ZLDS). Na Taboru je sodelovalo 44 likovnikov in fotografov.

 

Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije je projekt Zveze likovnih društev Slovenije in je v osnovi namenjen vsem ljubiteljem slikanja in fotografiranja. S tem projektom želi ZLDS vključiti tudi tisti del umetnikov, ki se zaradi najrazličnejših razlogov ne morejo ali ne želijo vključiti v likovna društva ali sekcije (npr. neprimerna lokacija,   različna starostna populacija, različen nivo likovnega in fotografskega znanja ipd.). 

 

RAZSTAVLJALCI:

Rezka Arnuš, Eva Naglič, Bojana Benčina, Janez Ovsec, Alenka Čož, Jožefa Čož, Sašo Pavlovič, Brane Praznik, Lili Čuček, Saja Rikič, Anastazija Dežman Žagar, Ulrih Rupert, Guni Fabjančič, Nale Sijarić, Bernarda Furjanič, Klavdija Sitar, Marjeta Gorše, Jana Strušnik, Maja Gostinčar,  Marija Studnička, Fanika Grešak, Janko Šimunović, Branka Hauptman,  Branka Šinkovec, Miha Henigsman, Franica Šporn, Boža Jambrek, Lidija Tamše, Sonja Jezernik, Metoda Turk, Julijana Juhart, Cvetka Vačun,  Nevenka Verbič, Tristan Korenič, Željko Vertelj, Jan Korošec, Bogdana Winterleitner, Mojca Korošec, Smiljan Zajc, Ida Krašovec, Štefka Zajec, Andrej Levstek, Darinka Zaletel in Srna Mandič.

 

Zveza likovnih društev Slovenije se soorganiratorju Društvu likovnikov Trebnje, vsem drugim sodelujočim, še posebej pa predsedniku Društva likovnikov Trebnje, gospodu Branetu Prazniku iz srca zahvaljuje za uspešno izvedbo ustvarjalnega projekta.

 

 

Zveza likovnih društev Slovenije

Klavdija Sitar, predsednica

9. TABOR LJUBITELJSKIH SLIKARJEV IN FOTOGRAFOV SLOVENIJE

METLIKA, nedelja, 7. julij 2019

Natisni/shrani: PRIJAVNICA-Tabor 2019

Letos bo središče dogajanja v centru Metlike v Beli Krajini, pred Metliškim gradom. Začetek bo ob 9. uri. Na tabor vabimo vse ljubiteljske slikarje in fotografe v Sloveniji, ne glede na to, kje in kako delujete, bodisi organizirano ali samostojno, saj za udeležbo ni pogoj, da morate biti člani društev v sestavi ZLDS. Tabor je namenjen vseslovenskemu srečanju slikarjev in fotografov, namenjen je skupnemu ustvarjanju in druženju. Tudi kotizacija je enaka za vse ustvarjalce. Pridite, družite se z nami in v prijetnem okolju z ostalimi slikarji in fotografi ustvarjajte. Ustvarjajte v katerikoli tehniki želite, na platna, papir, tudi tema ni določena. Slike boste lahko dokončali doma in jih prinesli do 15. julija, če jih ne boste dokončali že tam.

 

Za platna ni obvezen okvir (če je rob lepo zaključen), za dela na papirju pa mora biti okvir. Obešalo je obvezno!

PROGRAM

  • od 9. do 9.30 ure prihod udeležencev, prijava in razdelitev malice,

  • ob 10. uri uvodni pozdrav predsednice ZLDS Klavdije Sitar,

  • od 10.30 do 13.30 ure začetek ustvarjanja,

  • ob 12.00 do 13.00 ure ogled gradu Metlika (po želji),

  • od 13.30 do 14.30 ure kosilo,

  • od 15. do 17. ure nadaljevanje ustvarjanja,

  • ob 17. uri zaključni zbor in postavitev priložnostne razstave.

 

PRIJAVNINA

Prijave sprejemamo do 30. junija 2019.

Prijavnico pošljite na elektronski naslov: brane.vikend@gmail.com ali po pošti na naslov: Brane Praznik, Mačji dol 1¸,8212 Velika Loka. Prijava pomeni obveznost plačila kotizacije. Če se prijavljeni tabora ne udeleži, obveznost plačila ostane.

Prijavnina znaša 15 € na udeleženca oz. 12,50 € na spremljevalca.

Vsak dobi plastenko vode, sendvič in kosilo (mesni obrok ali vegetarijanski obrok - obvezno navesti pri prijavi), v kotizacijo so všteti vsi organizacijski stroški. Kotizacija se lahko plača preko TR ali na kraju samem. Vsak, ki se prijavi, je dolžan prijavnino plačati. Grad je sredi mesta Metlika in je dostopen z avtomobilom (ima tudi urejeno parkirišče). Dostop do gradu (in v notranjosti) pa je urejen tudi za invalide.

 

Za plačilo preko banke:

TR: S156 0208 3005 1981 211

Koda: OTHR

Sklic: 00 07-07-2019

Naslov: Zveza likovnih društev Slovenije, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje.

RAZSTAVA: V Metliškem gradu.
TRAJANJE RAZSTAVE: od 16. 7. do 14. 8. 2019.
ODPRTJE RAZSTAVE s podelitvijo zahval in katalogov: 14. avgusta 2019. Po končani prireditvi in ogledu boste vaša dela lahko odnesli.

POSTAVLJANJE RAZSTAVE: 15. 7. 2019.

Do 15. julija 2019 prinesite vaše delo in pošljite po elektronski pošti fotografijo vašega dela, ker bo objavljena v katalogu, ki ga boste skupaj z zahvalo prejeli na prireditvi ob zaprtju razstave. Fotografijo (naslov dela, tehnika in dimenzije – višina x širina v cm) pošljite na: jastjana@gmail.com.

Prisrčno vabljeni                                                                  

 

Za ZLDS "Tabora 2019 - Metlika"

Brane Praznik

FIND​ US

KONTAKT

 

Zveza likovnih društev Slovenije

Trg svobode 11 A
1420 Trbovlje

 

Kontakt za objavo dogodkov: 

zld.slovenija@gmail.com

 

Predsednica: Blanka Božič

Tel. št: 041 672 373

E-naslov: blanka.bozic@telemach.net

  • Facebook

© 2023 by  ZLDS. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now